2015-02-16 16:24:09• hírek • Kocsis Zoltán

Augusztus végéig kell befejeződnie a kanalizálási munkálatoknak Szatmárpálfalván

Szatmárpálfalva községben november óta gőzerővel dolgoznak a szennyvízhálózat kibővítésén - csak akkor állt a munka, amikor ezt az időjárás megkövetelte. Pusztadarócon valamelyest más a helyzet: ott Pete és Atya hálózatát kell megoldani.

Szatmárpálfalva község falvai közül Hiripen, Oroszfaluban, Amacon és Petyénben már korábban elkészült a kanalizálási hálózat, jelenleg a községközpontban és Amacon folynak a munkálatok. Ezeknek augusztus 30-ig kell befejeződniük.

Ezzel szemben ivóvíz mind a hat faluban van, mondja Nagy József polgármester, hozzátéve: az új házak és új utcák miatt szinte folyamatosan szükség van a hálózat bővítésére. Szatmárpálfalván, Ombódon és Petyénben jelenleg gázvezeték is van - ennek bevezetése Hiripre, Oroszfaluba és Amacra az önkormányzat következő nagy feladata lesz, mondja Nagy.

Szatmárnémeti másik szélének közelében Pusztadaróc is dinamikusan fejlődött az elmúlt évtizedben, minek következtében a vízhálózat lefedi valamennyi települést, azaz a községközpont mellett Szamosdarát, Petét és Atyát is. A kanalizálás tekintetében már más a helyzet, ám a község 80%-a így is le van fedve. Nincs még kanalizálás Pusztadaróc új lakónegyedében, Petén és Atyán. Mindhárom beruházás más-más helyzetben van.

Pusztadaróc új negyedének lefedésére már megállapodás született az Apaserv és az önkormányzat között. Pete benne van az Apaserv ún. Masterplan 2 pályázatában, melynek összértéke 126 millió euró lehet - amennyiben finanszírozást nyer.

„Marad tehát Atya, amelynek hálózatát az önkormányzatnak kell megoldania", magyarázta Gaman Mihály polgármester. „A pusztadaróci fővezetékre csatlakozhatna, így két pumpaállomással megúsznánk ezt a részét. Amennyiben sikerülne finanszírozást találni, két-három hónap alatt el is készülne a hálózat", mondta Gaman.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: